Barnóczky György festőművész

Barnóczky György festőművész

Barnóczky György festőművész munkái kiállításai festményei

1948-ban Kazincbarcikán látta meg a napvilágot. Középiskolás tanulmányait a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban végezte Miskolcon, ahonnan a Nyíregyházi Főiskolára vezetett az útja, s földrajz-rajz szakon szerzett diplomát. Friss diplomásként néhány éven keresztül rajzot tanított a miskolci Istvánffy Általános Iskolában, ahonnan Budapestre került és az Artex külkereskedelmi vállalatnál kezdett el dolgozni, ahol magyarországi festők festményeinek külföldre történő forgalmazásával foglalkozott.

Hamarosan önállósult, és minden idejét a festészetnek szentelte, amit azóta is nagy szeretettel művel. Pályája során sokat utazott külföldre, ahol szintén elismerést váltott ki festményeivel. Mindennél előbbre tartja a hazai táj ábrázolását, és a magyar nép szívéhez oly közel álló történelmi értékek megjelenítését. Az 1980-1990-es években több alkalommal állították ki alkotásait Münchenben, 2006-ban, az 1956-os megemlékezés kapcsán pedig Stockholmba vitte el festményeit azzal a nem titkolt célzattal, hogy megismertesse a magyar táj szépségét a messzi észak műértő közönségével. Szűkebb hazánkban számos kiállítását tekinthették meg az érdeklődők elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, például Kazincbarcikán, Sajóivánkán, Dédestapolcsányban, Felsőtelekesen vagy éppenséggel Szendrőn.

“Barnóczky György” festőművész  festményei nem csak belföldön keresettek számos külföldi műkedvelő is keresi munkáit.Többek között a mi Galériánk is forgalmazza az ő munkáit.Az egész ország területén tartunk festményvásárokat ahol az ő munkái is bemutatásra kerülnek. Akár tájkép csendélet vagy figurális képekről legyen szó mindig törekszik arra hogy az apró részletek is láthatóak legyenek.További festményei megtekinthetőek Galériám honlapján is

Barnóczky György

http://www.apluszbgaleria.hu/


Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.