Fucskár József festőművész

Fucskár József festőművész

Fucskár József festőművész 1953-ban születtem Somogy megye déli részén,a Dráva mentén,Lakócsán. Diplomát épületgépész szakon a pécsi Pollach Mihály Műszaki Főiskolán szereztem. Gyermekkorom óta a rajzolás, a festészet életem legfontosabb meghatározói.
„Tájképeim” témáit a szülőföldem szépsége, a Dráva folyó évszakonkénti változatossága, növény – és állatvilága adják. A zegzúgos szigetek, az öreg tölgyesek, a napsütés és vihar pillanatainak megfestése örökös kihívást jelentenek számomra.
A „Csendéleteket” a közvetlen környezetemben található virágok,állatok , tárgyak különleges formái, színei ihlették.
A „Vadas képekben” a vadászat élménygazdagságát,a vad és az ember kapcsolatát, az állatok mozdulatait,az elragadó fényviszonyokat igyekszem megjeleníteni.
Újabban „Portréfestészettel” is foglalkozom.Rendszeresen és sikeresen veszek részt képzőművészeti pályázatokon.Számtalan hazai és külföldi kiállításon meghívottja voltam. Műveimet a pécsi A+B Galéria honlapján tekinthetik meg az érdeklődők. A műveimet az egész ország területén megtekinthetőek melyet a pécsi A+B Galéria mutatja be festményvásáron illetve kiállításain.

Melynek címe:

Fucskár József

http://www.apluszbgaleria.hu/

 


Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.