Fürst József festőművész

Fürst József festőművész

“Fürst József” vagyok. 1947.február 3.-án születtem Budapesten.
A Képzőművészeti Gimnázium és Képzőművészeti Főiskola elvégzése után már fiatalon bekerültem az európai művészeti vérkeringésbe. 1976-ban a potsdami biennálén 3.díjat nyertem. Külföldre az ARTEX szervezésében jutottak el munkáim így kiállításom volt többek között New Yorkban, San Franciscoban, Angliában, Hollandiában, Németországban, Ausztriában, Franciaországban és Olaszországban. Meg kell említeni a híres Sotheby’s és a Christine’s aukciós házak kínálatában, valamint a Doroteumban való részvételt is. A 90′-es évektől ismerhetett meg a magyar közönség, a rendszerváltozás óta több sikeres hazai kiállításom volt olajfestményeimből.

“Fürst József” festőművész a XVI.századi manieristákat idézi. Rajzkészsége tökéletes, ecsethasználata briliáns, képeinek felszíne a festett vászon ecsethasználatának köszönhetően jég simaságú. Habár művei igen színpompásak, mégis higgadtan békéltetők, megnyugtatóak. Szokványos eszközeivel ragyogóan illeszti a jelenkor üzenetét a fejedelmiségbe, s ötvözi azt a földi dolgokkal, különös tekintettel az élet árnyoldalaira: az öregség, a halál a háború, a pusztítás és a pusztulás témáira. Kevésbé közvetett mellékértelmű képeivel teljesedik ki. Műveinek összesége nem homogén, mindegyik más-más művészi nézőpontot takar. A valóság varázslatos életre keltésének tanárává lett. Ma már tudjuk, hogy Ő nem egy létező iskolát választott alkotásához, hanem teremtett egy iskolát. Szinte senki nem rendelkezik azzal a végtelen türelemmel, amellyel Ő az apró feladatok megoldásához látott.

Megtalálta az alkotói örömöt egy budapesti alkotóházban, ahol munkássága olyan szintre fejlődött, amely bővítette a magyar művészet spektrumát.Önzetlen tagja a Szent Lukács Szövetségnek, s ezen köteléken keresztül alakítja művészi nyelvét.
Portréi egyfajta belső látással a karakter mély rétegeit is megmutatják, csendéletei fantasztikus részletgazdagságukkal klasszikus korokat idézve az egyedi mellett a tipikust, általánost is ábrázolják. Tájképei a valóságon túli, de ily módon alig érzékelhető misztikus világba vezetnek.”Festményeim megtalálhatóak továbbá a pécsi A+B Galéria honlapján,mely az ország egész területén tart festményvásárokat illetve kiállításokat.Melynek cime:

Fürst József 3

http://www.apluszbgaleria.hu/


Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.