Hirkó Bálint festőművész

Hirkó Bálint festőművész

Hirkó Bálint festőművész 1975 január 14-én született Budapesten.Édesanyjától, Kun Mária “festőművésztől” valamint Hefter László és Farsang Sándor irányítása alatt a Győri Képzőművész Körben tanult.Tagja a kisalföldi Paletta és a Korszakváltó csoport művésztársaságnak.

A tájképfestészet hagyományait követve láttatja a természetet. Művein a romantikus és impresszionista jegyek keverednek a kidolgozott realisztikus hatásokkal. Témáit a szigetközi tájak, folyópartok, halásztanyák világából meríti.Kedvenc témái a Vízpart menti fák folyó vizek és csendéletek festése.A festőművész képei nem csak egyéni de csoportos kiállításokon is szerepel

Képeit csoportos kiállításokon mutatják be elsősorban de fiatal kora ellenére egyéni kiállításai is vannak.Többek között a festőművész képei láthatóak voltak:

Dunaszerdahelyen Győrben Nagymegyeren.Számos alkalommal tart kiállításokat Győrben is.Folyamatos kiállításokon tárlatokon is szereplője a pécsi A+B Galériának. Képei megtalálhatóak magángyűjtőknél is mint PL:Ausztrália Norvégia,Anglia.Jelenlegi is több Magán Galéria forgalmazza festményeit Magyarországon.

Kortárs Magyar Művészeti Lexikon által jegyzett festőművész.

“A szép az, ami érdek nélkül tetszik.”

További festményeim megtalálhatóak az alábbi linken.

Hirkó Bálint 2

http://www.apluszbgaleria.hu/

 

 


Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.