Kiss Karola Festőművész

Kiss Karola festőművész

“Kiss Karola” festőművész 1972-ben született a Szamos és a Tisza folyók által övezett Fehérgyarmaton. Tunyogmatolcson nevelkedett, ezért e falut tekinti szülőfalujának. Innen ered a festményeken látható aláírás is ,,Tunyogi ” Kiss Karola, azaz T. Kiss K. Tanulmányait Debrecenben folytatta.

A festőművész már gyerekkorában kimagaslani látszott az a tehetség, melyet később számos neves művész meglátott munkáiban, és próbált a teljesség igényével felszínre hozni.
E művészek társaságában magánúton fejlesztette a képzőművészet számos ágazatában képességét.
Ennek eredményeképpen életének már korai szakaszában több pályázaton vett részt kimagasló eredménnyel.

Több éven át tagja volt a debreceni Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Körnek, valamint a Szabad Képző- és Iparművészek Országos Szövetségének.

Első önálló kiállítása 15 éves korában volt látható Debrecenben. Ezt számos tárlat követte.
Az ország több közintézményében megtalálhatók alkotásai. Festményei nem ismernek határokat, külföldön is láthatók.

A festészetet tekinti hivatásának, grafikai és iparművészeti területeken is tevékenykedik. Könyvillusztrációi és dekorációs munkái is említésre méltóak.
2007-ben alkotói munkája elismeréseként Hajdú-Bihar megyei Területi Príma díjat kapott.

Napjainkban is sokat fest,munkái megtalálhatóak többek között az A+B Galéria honlapján is. Nyaranta művésztelepeken vesz részt, hogy tehetségét gazdagíthassa, hogy tapasztalatokat gyűjthessen, és főleg, hogy még teljesebben kiélhesse az alkotás iránti vágyát.A mai kortárs festők között is  számon tartják.Munkáit számos galériában megtalálhatóak. Megrendelésre is vállal festményeket többek között az A+B Galéria is vállal megrendeléseket.

A festőművésznek a képei az alábbi linken is megtalálhatóak.

Kiss Karola

http://www.apluszbgaleria.hu/


Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.